КЦ ЗАЈЕЧАР СГ БОЉЕВАЦ – ОДРЖАНА ВИДОВДАНСКА ПОЧАСТ У БОЉЕВЦУ

Другу годину за редом Удружење ветерана Посебних јединица полиције уз братску сарадњу са представницима Независног синдиката полиције, синдикалне групе Бољевац обележлили су “ВИДОВДАНСКУ ПОЧАСТ“.

Удружење ветерана ПЈП негујући традицију и часност витешке “Посебне јединице полиције“ потрудило се да и ове године испоштује породицу свог страдалог колеге, своје рањене колеге и своје чланове ветеране-борце ПЈП са подручја општине Бољевац.

Ове, као и прошле године “ВИДОВДАНСКА ПОЧАСТ“ обележава се дводневним активностим и то:

ПРВОГ ДАНА

-у времену од 09,00 сати у порти цркве “Св. Илија“ у Бољевцу, свештенство одржало је “Видовдански парастос“ свим страдалим колегама из Посебних јединица полиције у присуству супруге Слађане и ћерке Маје,  страдалог хероја Радована Главинића, у приуству ветерана-бораца ПЈП са подручја општине Бољевац, представника Удружења ветерана ПЈП, СУБНОР-а, Независног синдиката полиције КЦ Зајечар  и колега из ПС Бољевац ;

-у времену од 10,00 сату у центру Бољевца у спомен парку “Радована Главинића“ хероја ПЈП,  делегације Удружења ветерана ПЈП и Независног синдиката полиције КЦ Зајечар положили су венце на спомен обележје страдалим припадницима оружаних снага на одбрани државног суверенитета и територијалног интегритета СРЈ.

-у времену од 10,30 сати Слађану Главинић супругу погинулог хероја Радована Главинића, ветеране-бораце ПЈП са подручја општине Бољевац, представнике Удружења ветерана ПЈП потпредседника Петра Јовановића, члана удружења Милана Мирковића, секретара СУБНОР-а Станислава Рескушића и представнике Независног синдиката полиције КЦ Зајечар, председника Игора Стојадиновића, потпредседнике Срђана Станковића, Ристић Роберта и председника СГ Бољевац Сашу Гмитровића,  срдачно је примио и уприличио председник општине Бољевац Др Небојша Марјановић.

У уводном делу присутним се обратио представник Удружења ветерана ПЈП, регије Крагујевац, центра Зајечар Младен Шипка који је презентовао досадашњи рад и залагање Удружења ветерана ПЈП истакавши досадашњу братску сарадњу са Независним синдикатом полиције КЦ Зајечар као и низ до сада заједнички организованих манифестација у част страдалих, рањених, пензионисаних и још увек радно ангажованих бораца-ветерана ПЈП. Шипка је такође истакао да је општина Бољевац, прва општина у источној Србији која је прошле године отворила своја врата ветеранима-борцима ПЈП и да је зхаваљујући више него коректној сарадњи начињен велики искорак, нагласивши да је захваљујући великом разумевању, ширини и осећајности председника општине и његовог тима, наш херој Радован Главинић добио спомен парк у центру Бољевца, а да је Удружење ветерана ПЈП добило канцеларијски простор. У завршном делу излагања Шипка се посебно захвалио председнику Независног синдиката полиције СГ Бољевац, ветерану-борцу ПЈП Саши Гмитровић на великој помоћи и подршци у организацији данашње Видовданске почасти.

Након обраћања Младена Шипке, присутнима се обратио домаћин пријема, председник општине Бољевац Др Небојша Марјановић који се у више него емотивном говору захвалио ветеранима-борцима ПЈП што чувају и негују традицију и подсетио присутне да је са ових простора животе за отаџбину у униформи ПЈП положило 38 БОРАЦА.

У централном делу свечаног пријема, заменик команданта 36.одреда ПЈП, пенизионисани потпуковник полиције Младен Шипка доделио је “Сребрне косовске споменице“  рањеним припадницима ПЈП  као и највише признање Удружења Споменицу ПЈП члановима-борцима-ветеранима са подручја општине Бољевац. Захвалнице за изузетан допринос, помоћ и подршку удружењу  уручене су председнику Независног синдиката полиције СГ Бољевац Саши Гмитровићу и председнику општине Бољевац Др Небојши Марјановићу.

У завршном делу скупа Младен Шипка је истакао да ће Удружење ветерана ПЈП наставити по устаљеном плану и програму активности на подручју Тимочке крајине и да им је крајњи циљ да обиђу и уприличе сваку општину и у њој сваког свог члана-ветерана-борца уручењем Споменице ПЈП у наредном периоду.

ДРУГОГ ДАНА

Дана 29.06.2022. године у Зајечару биће организована “Видовданска акција добровољног давалаштва крви“, уз подршку Независног синдиката полиције, Удружења ветерана ПЈП и Херојске 549. Моторизоване бригаде цар “Душан Силни“ у стручној реализацији Трансфузије крви из Ниша а под окриљем Црвеног крста у Зајечару.

Руководство КЦ Зајечар

Слични Постови

Првих месец дана мандата, без контакта и сарадње са синдикатима

Првих месец дана мандата, без контакта и сарадње са…

Независни синдикат полиције је почетком маја, упутио допис министру полиције у коме се тражи састанак пре свега на тему поштовања актуелног…
КЦ Сремска Митровица – Злата вредна донација

КЦ Сремска Митровица – Злата вредна донација

Данас је Независни синдикат полиције ПИ Сремска Митровица донирао једну климу Полицијској испостави Сремска Митровица а која је била преко потребна…
Ускраћивањем основних права озбиљно уздрмано функционисање синдиката

Ускраћивањем основних права озбиљно уздрмано функционисање синдиката

У уторак 21. маја, Независни синдикат полиције је упутио допис Заменику начелника Сектора за логистику Драгани Трајковић у коме је тражен…