КЦ Шабац – Саопштење поводом текста о Веселину Николићу

Независни синдикат полиције након одржаног састанка чланова Председништва и Извршног одбора у Београду дана 01.02.2023.године, има моралну обавезу и дужност да се обрати јавности и свим члановима НСП услед неистинитог писања и објављивања текста на порталу „Директно рс“, у ком се на недостајан и крајње непримерен начин провлачи име нашег члана и председника КЦ Шабац, Веселина Николића!

Наиме, ко је иоле био упознат са правим чињеницама, зна да Николић у време министарске функције Небојше Стефановића био само један од чланова Председништва НСП, али не и председавајући који је сам доносио одлуке, а понајмање био у могућности да „кадрира“, јер се врло добро зна ко је и у каквим односима био у време „шефовања“ министра Стефановића и поменуте Дијане Хркаловић, а који је гле чуда искључен из Независног синдиката полиције током прошле године, услед кршења Статута и нарушавања самог угледа синдиката!

Такође, треба напоменути и признати да је Николић током свог мандата на месту председавајућег Председништва НСП направио „хаос“, јер је појединце својом енергијом и способностима терао да у сваком тренутку буду на располагању својим члановима, не дозвољавајући било какву бахатост у самом врху НСП, што је у истину многима засметало и на шта једноставно нису навикли! Томе у прилог „хиљаде“ пређених километара где су посећени сви Координациони центри и обављени многобројни разговори са начелницима ПУ и ПС, где је увек дочекан „широм отворених врата“, како по ПУ, тако и у КЦ…

Потпуни „талас хаоса“, колега Николић је својевремено направио са својим најближим сарадницима из Председништва и Извршног одбора, када је НСП стигао до бројке близу 17 хиљада чланова, што се не памти када је био случај, што довољно говори какав је однос имао према повереном му мандату и организацији рада, те у ком правцу је „брод“ пловио!

Од дана његове „смене“ и повлачења са места председавајућег, а од стране људи којима морал у најмању руку није јача страна, сведоци смо разних ширења лажи по друштвеним мрежама и којекаквим порталима, како за колегу Николића, тако и друге чланове тадашњег Председништва и Извршног одбора, који су дали немерљив допринос у настајању институције зване НСП!!! Неке од таквих назови портала, правда и истина ће сачекати на суду, где ће коначно и бити познато који налогодавци су били у питању те у чијем интересу су заправо и радили, оно што је сигурно, у интересу јединог репрезентативног синдиката апсолутно нису!

Данас је то колега Николић у питању, сутра ће бити неко други, трећи… Једно је сигурно, НСП ће увек бити уз своје чланове у заштити од људи који инструисаним лажима и делима на било који сличан начин покушавају да сакрију своју неспобност вођења успешне синдикалне борбе!

Свако добро, жели Вам Ваш НСП,

Слични Постови

КЦ Шабац – Увек уз своје чланове!

КЦ Шабац – Увек уз своје чланове!

Тренд раста иницијатива за покретање дисциплинских поступака се наставио и у овој години. Тако је бар што се тиче Координационог центра…
КЦ Шабац – Обележена слава, константан прилив чланова…

КЦ Шабац – Обележена слава, константан прилив чланова…

Јуче је Независни синдикат полиције КЦ Шабац обележио славу Свети Василије Острошки. Овогодишњи домаћин славе је била синдикална група Коцељева, а…