КЦ Нови Пазар: Руководство Независног синдиката полиције посетило повређеног полицајца

Дана 24.02.2021.године полицијски службеник  В. Г. док је вршио позорничку делатност и поступао по пријави грађана  физички је нападнут у Улици Саве Ковачевића у Сјеници и том приликом је задобио видне повреде у пределу главе.

Догађај се десио  испред  једне пицерије у центру града где је  Е.Х. (33) полицијског службеника  више пута ударио у пределу главе и нанео му видне повреде у тренутку док је обављао разговор са њим и његовим братом А. Х. (30).

Е.Х.се након тога удаљио са места догађаја, а затим брзом реакцијом пол.службеника је лишен слободе  и доведен у ПС Сјеница.  Приликом указивања лекарске помоћи од стране дежурног лекара констатовано је да је полицијски службеник В. Г. задобио лаке телесне пореде.

Против Енеса Х.  поднета  је кривична пријава за кривично дело Напад на службено лице  у вршењу службене  дужности  и донета је мера задржавања до 48 сати.

Дана 01.03.2021.године члан Председниства Независног синдиката полиције  Неџад  Балтић, као и руководство СГ Сјеница,  обишли су повређеног  полицијског  службеника Г.В. и  том приликом  је истом предочено да ће му Независни Синдикат полиције пружити сваку  врсту помоћћ и истом пожелели брз опоравак.

НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ  као  једини репрезентативни синдикат ,има обавезу да прати овакве и сличне догађаје и увек ће бити први на располагању колегама  у пружању правне и друге помоћи када су овакви догађаји у питању.

Свесни смо да Министарство унутрашњих послова  утиче на оштрију казнену политику према криминалцима, ради на  физичкој заштити полицајаца и њихових породица,  као и подизању угледа полиције у јавности и стварању повољне климе за несметани рад полиције ради борбе против криминала, корупције откривања кривичних дела, одржавања јавног реда и мира ,али поред напора  нашег Министарства  тражимо и  од осталих  дрзавних органа да у оваквим  и сличним ситуацијама ригорозније  примењују закон а све у циљу заштите правног поредка и система државе.

Најоштрије санкионисање  оваквих случајева  би свакако био један од начина да убудуће спречи  потенцијалне извршиоце, насилнике и повратнике у вршењу кривичних дела да изврше или понове извршење кривичног дела где су оштећени полицијски службеници.

НАПАД НА ПОЛИЦИЈУ ЈЕ НАПАД НА ДРЖАВУ !!

НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ
члан Председништва
Неџад Балтић

Слични Постови

ОДРЖАНА СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА МУП-А Међу званицама и Председавајући председништва НСП

ОДРЖАНА СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА МУП-А Међу званицама и Председавајући председништва…

Данас је у Сопоту одржана Свечана академија Министарства унутрашњих послова поводом 220 година битке код Дрлупе из Првог српског устанка, откада…
НСП КЦ Зајечар – Радни обилазак полицијске станице у Књажевцу

НСП КЦ Зајечар – Радни обилазак полицијске станице у…

Делегација Независног синдиката полиције Координационог центра Зајечар, извршила је радни обилазак својих радно ангажованих колегиница и колега у Полицијској станици Књажевац.…
Сретење – Дан државности Републике Србије

Сретење – Дан државности Републике Србије

Сретење — Дан државности Србије је државни празник Србије који се прославља 15. и 16. фебруара, а установљен у спомен на дан када је…