КЦ Београд – Промене на челу КЦ Београд ИЗАБРАН НОВИ ПРЕДСЕДНИК!

Прошле недеље као гром из ведра неба стигла је вест да је на место председника НСП КЦ Београд изабран је Петар Лазић из СГ Лазаревац! Највећи координациони центар у синдикату годинама уназад је имао проблеме са поделама, лошом или никаквом комуникацијом са члановима и бројним другим проблемима, тако да су се организовали функционери синдикалних група и на место председника КЦ Београд изабрали Лазића, уместо Милорада – Мише Милутиновића, који је на тој функцији био два мандата за редом.

За овако велику и озбиљну вест, морали смо да потражимо детаљније информације, а права адреса је управо новоизабрани председник КЦ Београд.

НСП – Први већи потрес у КЦ Београд је била одржана скупштина од стране Ивана – Ћевапа Крстића. Тада се Милутиновић жалио да је та скупштина апсолутно нелигитимна и да Крстић покушава насилно да га смени.

ЛАЗИЋ – Тако је. Та тзв. скупштина није била ни близу кворума. Миша је тог и наредних дана и недеља непрестано кукао и жалио се на Ћевапа, али по мојој претпоставци, сада већ месецима уназад, њих двојица несметано сарађују. Како су дошли до компромиса, могу само да нагађам.

НСП – Милутиновић је и Вас позивао на сарадњу са њима двојицом?

ЛАЗИЋ – Јесте, али ја искрено никакве користи у томе нисам видео за организацију. И поред бројних приватних обавеза, ја се итекако бавим проблемима својих чланова, а последњих годину дана све више добијам жалбе чланова Мишине групе који не знају коме да се обрате по питању помоћи по разним основама.

Ћевап и Миша – Мало љубав, мало мржња, па испочетка

НСП – Како коме? Ваљда њему?

ЛАЗИЋ – Он за њих очигледно нема времена, а за неке ствари, рекао бих и знања. Зато су ме колеге и изабрале уместо њега. Свима је преко главе Мише и Ћевапа. Ми смо као највећи координациони центар до пре годину и по дана имали око 2.500 чланова, сада скоро 500 мање! Са друге стране, група коју лично водим, све време је увећавала чланство. И то говори ко како ради.

Председник КЦ Београд Петар Лазић – Поштен и одговоран однос према сваком члану

НСП – Немате бојазан да ће Милутиновић и Крстић да се жале на Ваш избор?

ЛАЗИЋ – Слободно. Све је транспарентно. Имамо потписе, печат и све остало што је потребно за легитимну смену, а ускоро ће састанак и формална верификација мандата, па нека се жале председнику ИО Рајку Деспотовићу или коме већ…

НСП – Ко је још у руководству КЦ Београд?

 

ЛАЗИЋ – Потпредседници су Мирко Филиповић и Тања Ивановић, а секретар Маријана Благојевић. То су поштене и вредне колеге и уверен сам да ћемо  имати одличну сарадњу и брзо вратити поверење чланова и оних који ће то тек бити, а тиме и вратити бројно стање на ниво из 2023. године.

Планирам да се ускоро организујемо и да обиђем сваку синдикалну групу у намери да видим приоритетне потребе тамошњих чланова. Слободно на крају текста који будете писали, оставите мејл моје синдикалне групе на који ће чланови моћи да ме контактирају.

 НСП – То важи и за чланове осталих група?

ЛАЗИЋ – Важи за све. И за КЦ Београд и КЦ МУП. Ко буде желео да пређе код нас, мораће да попуни кратку изјаву да то чини својевољно, јер је било случајева, конкретно код Ћевапа, да без знања и пристанка, пребацује чланова из једног у други координациони центар.

 petarlazic9802@gmail.com

Слични Постови

Превара у Сремској Митровици или НАСТАВАК УРУШАВАЊА УГЛЕДА СИНДИКАТА И СРПСКЕ ПОЛИЦИЈЕ У ЦЕЛИНИ

Превара у Сремској Митровици или НАСТАВАК УРУШАВАЊА УГЛЕДА СИНДИКАТА…

Ове недеље је на сајту нелегитимне стране Независног синдиката полиције објављен текст у коме се наводи да је на наводној ванредној…
Саопштење Независног синдиката полиције поводом овонедељне трагедије

Саопштење Независног синдиката полиције поводом овонедељне трагедије

Чекајући да претходна три дана прођу у тишини и болу, док шиптарски терориста не буде ликвидиран, док се нашем Николи не…
Данас сахрањен убијени колега Никола Крсмановић

Данас сахрањен убијени колега Никола Крсмановић

Полицајац Никола Крсмановић, који је убијен у среду увече у Липничком Шору, сахрањен је данас на сеоском гробљу у Јаребицама. У…