Јачање сарадње полицијске управе са локалном самоуправом ради унапређења безбедности и заштите грађана Новог Сада

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин састао се данас у Полицијској управи у Новом Саду са новим вршиоцем дужности начелника полицијске управе у том граду Гораном Радоњићем и градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем…

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин састао се данас у Полицијској управи у Новом Саду са новим вршиоцем дужности начелника полицијске управе у том граду Гораном Радоњићем и градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем. 
 
На састанку је разматрана актуелна безбедносна ситуација у Новом Саду, као и модалитети за јачање сарадње полицијске управе са локалном самоуправом ради унапређења безбедности и заштите грађана Новог Сада, посебно имајући у виду да је Нови Сад Европска престоница културе, те да се у склопу промоције очекују бројне манифестације и догађаји са великим бројем посетилаца, а такође, и због тога што је Нови Сад традиционално домаћин једног од највећих и најпосећенијих музичких фестивала у Европи „Егзита“.

„Нови Сад је безбедан град. Полиција ће учинити све да на предстојећим догађајима и дешавањима широм Новог Сада и грађани овог града и посетиоци манифестација и концерата буду безбедни и сигурни. Од в. д. начелника Радоњића очекујем максимално ангажовање и ефикасност “, поручио  је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

„Полиција је претходне године марљивим, ефикасним и посвећеним радом учинила да „Егзит“ фестивал буде један од најбезбеднијих музичких фестивала у Европи и нема разлога да тако не буде и ове године. Полиција ће учинити све да посетиоци „Егзита“ буду сигурни, безбедни и да се лепо проведу, али ћемо исто тако учинити све да Новосађани током дана „Егзит“ фестивала буду сигурни и заштићени, да им свакодневни начин живота ни на који начин не буде поремећен или отежан. Посебну пажњу током трајања фестивала усмерићемо на спречавање конзумирања наркотика и хапшење дилера, али и уживаоца дроге“, истакао је министар унутрашњих послова. 

Министар унутрашњих послова захвалио се градоначелнику Вучевићу и Граду Новом Саду на пуној подршци коју пружају полицијској управи, како кроз материјалну помоћ, тако и кроз све заједничке пројекте у циљу подизања безбедности грађана.   

„Захвални смо Граду Новом Саду за сву материјалну помоћ и подршку коју нам пружају у изградњи нове полицијске станице у Радничкој улици, која ће полицајцима омогућити боље услове за рад, а грађанима централног дела Новог Сада пружити још већу безбедност и сигурност“, рекао је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић истакао је да му је лично безбедност и сигурност грађана Новог Сада јако важна, те је додао да ће Град Нови Сад наставити да пружа пуну подршку полицијској управи и поручио да је доласком министра полиције Вулина на чело Министарства сарадња полиције са локалним самоуправама још ефикаснија и боља.  

„Честитам Горану Радоњићу на именовању на место в. д. начелника Полицијске управе у Новом Саду. Наш заједнички приоритет је да Нови Сад буде безбедан град и зато Град пружа апсолутну и континуирану подршку полицијској управи. Верујем да ће новоименовани начелник руководити полицијском управом на најбољи могући начин, а Град ће наставити да буде веран партнер“, истакао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић. 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин одао је пошту и положио цвеће на спомен-обележје погинулим припадницима Полицијске управе Нови Сад.

Извор:Муп Републике Србије

Слични Постови

КЦ Шабац – Одржана скупштина СТАБИЛНО ЧЛАНСТВО, ДИСЦИПЛИНСКИ  ПОСТУПЦИ, ПУТОВАЊА…

КЦ Шабац – Одржана скупштина СТАБИЛНО ЧЛАНСТВО, ДИСЦИПЛИНСКИ ПОСТУПЦИ,…

Јуче је у Лозници одржана скупштина НСП КЦ Шабац на којој су осим руководства координационог центра, присуствовали и председници 15 синдикалних…
Састанак Независног синдиката полиције и помоћника министра Луке Чаушића

Састанак Независног синдиката полиције и помоћника министра Луке Чаушића

Данас је у Београду одржан састанак представника Независног синдиката полиције (НСП) и руководства Сектора за ванредне ситуације (СВС). Испред НСП-а, били…
КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз за јунака из рата…

КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз…

КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз за јунака из рата на Косову и Метохији, обраћање Вање Грбића… ВЕЧЕ…