Јачање сарадње полицијске управе са локалном самоуправом ради унапређења безбедности и заштите грађана Новог Сада

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин састао се данас у Полицијској управи у Новом Саду са новим вршиоцем дужности начелника полицијске управе у том граду Гораном Радоњићем и градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем…

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин састао се данас у Полицијској управи у Новом Саду са новим вршиоцем дужности начелника полицијске управе у том граду Гораном Радоњићем и градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем. 
 
На састанку је разматрана актуелна безбедносна ситуација у Новом Саду, као и модалитети за јачање сарадње полицијске управе са локалном самоуправом ради унапређења безбедности и заштите грађана Новог Сада, посебно имајући у виду да је Нови Сад Европска престоница културе, те да се у склопу промоције очекују бројне манифестације и догађаји са великим бројем посетилаца, а такође, и због тога што је Нови Сад традиционално домаћин једног од највећих и најпосећенијих музичких фестивала у Европи „Егзита“.

„Нови Сад је безбедан град. Полиција ће учинити све да на предстојећим догађајима и дешавањима широм Новог Сада и грађани овог града и посетиоци манифестација и концерата буду безбедни и сигурни. Од в. д. начелника Радоњића очекујем максимално ангажовање и ефикасност “, поручио  је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

„Полиција је претходне године марљивим, ефикасним и посвећеним радом учинила да „Егзит“ фестивал буде један од најбезбеднијих музичких фестивала у Европи и нема разлога да тако не буде и ове године. Полиција ће учинити све да посетиоци „Егзита“ буду сигурни, безбедни и да се лепо проведу, али ћемо исто тако учинити све да Новосађани током дана „Егзит“ фестивала буду сигурни и заштићени, да им свакодневни начин живота ни на који начин не буде поремећен или отежан. Посебну пажњу током трајања фестивала усмерићемо на спречавање конзумирања наркотика и хапшење дилера, али и уживаоца дроге“, истакао је министар унутрашњих послова. 

Министар унутрашњих послова захвалио се градоначелнику Вучевићу и Граду Новом Саду на пуној подршци коју пружају полицијској управи, како кроз материјалну помоћ, тако и кроз све заједничке пројекте у циљу подизања безбедности грађана.   

„Захвални смо Граду Новом Саду за сву материјалну помоћ и подршку коју нам пружају у изградњи нове полицијске станице у Радничкој улици, која ће полицајцима омогућити боље услове за рад, а грађанима централног дела Новог Сада пружити још већу безбедност и сигурност“, рекао је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић истакао је да му је лично безбедност и сигурност грађана Новог Сада јако важна, те је додао да ће Град Нови Сад наставити да пружа пуну подршку полицијској управи и поручио да је доласком министра полиције Вулина на чело Министарства сарадња полиције са локалним самоуправама још ефикаснија и боља.  

„Честитам Горану Радоњићу на именовању на место в. д. начелника Полицијске управе у Новом Саду. Наш заједнички приоритет је да Нови Сад буде безбедан град и зато Град пружа апсолутну и континуирану подршку полицијској управи. Верујем да ће новоименовани начелник руководити полицијском управом на најбољи могући начин, а Град ће наставити да буде веран партнер“, истакао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић. 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин одао је пошту и положио цвеће на спомен-обележје погинулим припадницима Полицијске управе Нови Сад.

Извор:Муп Републике Србије

Слични Постови

Поводом обележавања 24. године од почетка НАТО агресије државни секретар Стевандић положио венац на споменик Милици Ракић

Поводом обележавања 24. године од почетка НАТО агресије државни…

Државни секретар Министарства унутрашњих послова др Данило Стевандић, поводом обележавања 24. године од почетка НАТО агресије 1999. године, положио је данас…
Прикупљено 45 јединица крви у заједничкој акцији Независног синдиката полиције и Удружења ветерана ПЈП у Зајечару

Прикупљено 45 јединица крви у заједничкој акцији Независног синдиката…

У Зајечару је одржана акција добровољног давања крви, у којој је прикупљено 45 јединица ове драгоцене течности. Акција је реализована у…
Александар и Ана су били у колима кад им је полиција наредила: „Ајде за нама“ – 10 минута касније гледао је сцену коју ће препричавати унуцима

Александар и Ана су били у колима кад им…

У Београду се јутрос око пола 11 часова догодила права филмска акција полиције када је девојчица Софија под ротацијама и између…