Извештај о одржаном састанку са министром Братиславом Гашићем

Јуче у 10.00 часова у Београду  одржан је радни састанак синдиката са министром Братиславом Гашићем,  шефом  кабинета министра Дејаном Бојовићем, државним  секретарима у МУП-у Жељком Бркићем  и  Данилом Стевандићем, као и начелником Сектора за људске ресурсе Драганом Трајковић.

На састанку поред представника Независног синдиката полиције Неџадa Балтићa присуствовали су и остали синдикати који делују у оквиру МУП-а, односно како смо упознати на састанку су били  позвани сви синдикати који имају преко 200 чланова.

У својем уводном излагању господин Братислав Гашић изнео је да не жели да се меша у избор руководства  унутар синдиката као што је то раније рађено,  а након тога  је наставио излагање  где је том приликом навео да је наследио проблеме  из ранијег периода где је  посебном уредбом о платама из 2018.године уведен корективни коефицијент позитиван, нула и негативан.

У даљем излагању министар је  навео да је у току систематизација радних места  и да ће Минстарство унутрашњих послова кроз  систематизацију покушати да ублажи разлику у платама у распону примања међу запосленим, где је том приликом исти позвао синдикате да се сви укључе како би  акт о систематизацији био један трајан докумет.

Због великог незадобољства  са последњим  повећањем  плата, министар је најавио да ће од следеће недеље кренути са обиласком припадника Жандармерије, као и припадника Полицијске бригаде и САЈ-а и да ће  са истим  разговарати и одржати састанке, а да је става да се новом ситематизацијом плата припадника Полицијске бригаде буде изједначена са платом  интервентне јединице. Министар је изнео да је укупно на нивоу Дирекције полиције 354 кординатора  и да ће новом систематизацијом радних места решити и тај проблем.

У даљем излагању Министар је  истакао да је у току набавка 400 возила  марке Шкода-Суперб за потребе Управе саобраћајне полиције, набавка специјалних возила за припаднике Сектора за ванредне ситуације, да је у току сређивање и реновирање објеката Министарства унутрашњих послова. Кроз даљи разговор Министар је изнео да ће новом систематизацијом гранична полиција бити у оквиру Полицијских управа.

Представник  Независног синдиката полиције је  изнео  да су пре одржавања  састанка упутили  акт према кабинету у којем је и дат предлог да се  приликом спровођења систематизације, која би требало да буде готова  по изјави Министра до марта-априла месеца, покуша решити проблем који се вуче још од периода 2018. године донетом уредбом о платама када је уведен корективни коефицијент. У акту се наводи предлог да се свим запосленим  којима је корективни кефицијент  К6 био и којима је још увек у плусу, повећа и утврди нови коефицијенат  за обрачун плате у оној мери   којом би се постигао ефекат смањења  тренутно велике разлике  у заради  између руководиоца  и извршиоца.

Од стране шефа кабинета Дејана Бојовића  смо упознати око израде новог Закона о полицији где је исти навео  да су све примедбе синдиката на поједине законске одредбе уважене и да ће ускоро бити позвани представници синдиката који су у радној групи  где ће бити детаљно упознати са изменама.

Начелница  Сектора за људске ресурсе  Драгана Трајковић се обратила присутним представницима синдикатима наводећи да  је она  задужена за сарадњу са синдикатима и да ће у наредном периоду  планирати одржавање  састанака  са представницима  синдикатима. Такође је презентовала да је  кроз евиденције утврдила да су 2018.године били упознати сви синдикати око донете уредбе о платама, односно око примене корективних коефицијената.

Независни синдикат полиције

Слични Постови

КЦ Шабац – Одржана скупштина СТАБИЛНО ЧЛАНСТВО, ДИСЦИПЛИНСКИ  ПОСТУПЦИ, ПУТОВАЊА…

КЦ Шабац – Одржана скупштина СТАБИЛНО ЧЛАНСТВО, ДИСЦИПЛИНСКИ ПОСТУПЦИ,…

Јуче је у Лозници одржана скупштина НСП КЦ Шабац на којој су осим руководства координационог центра, присуствовали и председници 15 синдикалних…
Састанак Независног синдиката полиције и помоћника министра Луке Чаушића

Састанак Независног синдиката полиције и помоћника министра Луке Чаушића

Данас је у Београду одржан састанак представника Независног синдиката полиције (НСП) и руководства Сектора за ванредне ситуације (СВС). Испред НСП-а, били…
КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз за јунака из рата…

КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз…

КЦ Шабац – Братимљење Шапца и Бора, буран аплауз за јунака из рата на Косову и Метохији, обраћање Вање Грбића… ВЕЧЕ…