Ивица Дачић нови (стари) министар МУП-а – НСП ВЕРУЈЕ ЋЕ ИМАТИ ДОБРУ САРАДЊУ СА ДАЧИЋЕМ

Данас је мандатар Милош Вучевић објавио имена која ће чинити нову Владу Републике Србије, а нама је свакако најважнија вест да ће за МУП бити задужен Ивица Дачић.

Независни синдикат полиције је задовољан избором новог министра и не сумњамо да ћемо имати добру сарадњу у наредне четири године.

Поводом избора новог министра, огласио се и Председавајући председништва Независног синдиката полиције Бранко Борић, који је рекао да верује у добру сарадњу са министром и очекује да ће убрзо након предстојећих празника имати прилику да се састане са њим и његовим сарадницима.

Ивица Дачић – Биографија

Рођен је 1. јануара 1966. године у Призрену. Завршио је Гимназију „Стеван Сремац” у Нишу. Дипломирао је на Факултету политичких наука у Београду, са просечном оценом 10 (десет).

Од 1992. године је био народни посланик у Савезној скупштини СРЈ, а од 2004. године и у Народној скупштини Републике Србије.

Био је министар за информисање у прелазној Влади Србије 2000. године. Председник је Социјалистичке партије Србије од 2006. године.

Био је први потпредседник Владе – заменик председника Владе и министар унутрашњих послова од јула 2008. до јула 2012. године. Обављао је функцију председника Владе и министра унутрашњих послова од јула 2012. до априла 2014. године. Од априла 2014. године до октобра 2020. године био је први потпредседник Владе и министар спољних послова. Од октобра 2020. до августа 2022. године обављао је дужност председника Народне скупштине Републике Србије.

Поседује вишедеценијско искуство и резултате остварене у учешћу и руковођењу у различитим органима извршне и законодавне власти у Републици Србији. Током 2015. године председавао је ОЕБС-у.

Добитник је признања „Најевропљанин” за 2009. годину, Ордена пријатељства Руске Федерације 2018. године и признања Статуета „Капетан Миша Анастасијевић” 2018. године.

Хоби му је музика.

Обављао је функције председника КК „Партизан” из Београда, потпредседника Југословенског олимпијског комитета и председника Спортског савеза Србије.

Извор – Влада Републике Србије https://www.srbija.gov.rs/biografija/67114/ivica-dacic.php

Слични Постови

КЦ Шабац – Увек уз своје чланове!

КЦ Шабац – Увек уз своје чланове!

Тренд раста иницијатива за покретање дисциплинских поступака се наставио и у овој години. Тако је бар што се тиче Координационог центра…
КЦ Шабац – Обележена слава, константан прилив чланова…

КЦ Шабац – Обележена слава, константан прилив чланова…

Јуче је Независни синдикат полиције КЦ Шабац обележио славу Свети Василије Острошки. Овогодишњи домаћин славе је била синдикална група Коцељева, а…