Ицијативу министру можете прочитати у наставку а иста је упућена и начелнику УГП

Министру унутрашњих послова

Г.Александар Вулин

Поштовани

Од стране Независног синдиката полиције у претходном периоду послодавцу је упућена Иницијатива која се односи на евентуалну могућност даљег награђивања појединих категорија запослених, а након најаве и реализације једнократног награђивања колега ватрогасно-спасилачких јединица, управних послова и саобраћајне полиције, НСП се обратио послодавцу да у складу са могућностима исти принцип награђивања примени и на припаднике Управе граничне полиције што је према нашим сазнањима и урађено за месец октобар 2021.године.

Као и до сада небројено пута имамо само речи хвале за овакве одлуке најужег руководства нашег Министарства на челу са Вама Господине Министре, што још једном показујете бригу о свим запосленим где након припадника саобраћајне полиције и сектора за ванредне ситуације овакав вид једнократне помоћи имаће и припадници Управе граничне полиције.

Према нашим даљим сазнањима није планирано линеарно награђивање свих припадника УГП, већ ће одређени радници УГП који су одсуствовали по одређеним основама бити ускраћени за овакав вид награде. С обзиром да не располажемо тачним информацијама ко ће све евентуално остати ускраћен за награђивање, Назвисни синдикат полиције упућује следећу:

  • Иницијативу

Да заједно са својим сарадницима размотрите и узмете у обзир наше аргументе који се односе на то да полицијски службеници УГП ове године, као и сваке претходне, на великој већини граничних прелаза свакодневно обављају послове при чему у присутне велике гужве, да Ваши евентуално разлози не буду искључиво везани за месец октобар 2021. године, јер како Вам је познато постоје активности које се планирају почетком године у виду коришћења годишњих одмора, одржавања манифестација у организацији синдиката, плаћеног одсуства по разним основама из ПКУ (не дужег од 7 дана), краћих боловања и др. те не сумњамо да ћете заједно са сарадницима размотрити наведене разлоге из ове наше иницијативе и у складу са тим донети одлуку којом ће бити задовољни сви у УГП.

У случају да након раматрања наше иницијативе увидите да би и још један одређени број полицијских служеника УГП требао бити награђен, предлажемо да то буде за месец новембар 2021.године.

С поштовањем

Председавајући председништва НСП

 Веселин Николић

Слични Постови

Превара у Сремској Митровици или НАСТАВАК УРУШАВАЊА УГЛЕДА СИНДИКАТА И СРПСКЕ ПОЛИЦИЈЕ У ЦЕЛИНИ

Превара у Сремској Митровици или НАСТАВАК УРУШАВАЊА УГЛЕДА СИНДИКАТА…

Ове недеље је на сајту нелегитимне стране Независног синдиката полиције објављен текст у коме се наводи да је на наводној ванредној…
Саопштење Независног синдиката полиције поводом овонедељне трагедије

Саопштење Независног синдиката полиције поводом овонедељне трагедије

Чекајући да претходна три дана прођу у тишини и болу, док шиптарски терориста не буде ликвидиран, док се нашем Николи не…
Данас сахрањен убијени колега Никола Крсмановић

Данас сахрањен убијени колега Никола Крсмановић

Полицајац Никола Крсмановић, који је убијен у среду увече у Липничком Шору, сахрањен је данас на сеоском гробљу у Јаребицама. У…