Хајдук Вељкови дани у пуном сјају

Дана 18.08.2023. године у месту Леновац код Зајечара у родном месту Хајдук Вељка Петровића, одржана је традиционална Смотра народних обичаја 51. “Хајдук Вељкови дани“. Организатор Хајдук Вељкових дана је  Народно позориште Тимочке крајине-Центар за културу “Зоран Радмиловић“ у сарадњи са Спортским савезом града Зајечара и месном заједницом Леновац под покровитељством Града Зајечара.

На позив организатора, ове као и претходних година у оквиру спортских надметања-Хајдучког вишебоја своје учешће је дала спортска екипа Независног синдиката полиције, Координационог центра Зајечар.

Специјални гости овогодишње манифестације билa су наша браћа из Удружења ветерана Посебних јединица полиције, који су предводили дефиле учесника манифестације и који су имали учешће у ревијалном делу Хајдучког вишебоја.

Спортска екипа Независног синдиката полиције, након вишечасовног надметања и учешћу у свим дисциплинама Хајдучког вишебоја (надвлачење штапа, бацање камена с рамена, рвање у појас, скок у даљ из места, бацање потковице) и надвлачење конопца у укупном пласману била је најуспешнија екипа.

Титулу:

1.ХАЈДУЧКОГ ХАРАМБАШЕ освојио је МЛАЂАН СТОЈАНОВИЋ члан спортске екипе Независног синдиката полиције (запослен у Ватрогасно спасилачкој бригади у Зајечару)

2.ХАЈДУЧКОГ ШТИТОНОШЕ освојио је ПРЕДРАГ СТОЈИЛКОВИЋ  члан спортске екипе Независног синдиката полиције (запослен у ПУ Зајечар у Одељењу криминалистичке полиције) и

3.ХАЈДУЧКОГ БЕЋАРА освојио је МАРКО ИЛИЋ  члан спортске екипе Независног синдиката полиције (запослен у Ватрогасно спасилачкој бригади у Зајечару).

У оквиру програма обележавања манифестације извршено је полагање венаца на споменик Хајдук Вељку у Зајечару, након чега је у Храму Светог Николаја у Леновцу служена Архијерска литургија, а затим је положен венац на спомен обележје Хајдук Вељку у Леновцу. Након дефилеа учесника, организован је богат културно –уметнички програм у коме су учествовали КУД-ови са подручја Тимочке крајине.

Независни синдикат полиције КЦ Зајечар, још једном се захваљује организаторима на позиву и указаном поштовању.

Спортска екипа Независног синдиката полиције КЦ Зајечар, наставиће даље учешће на свим спортско-култоролошким манифестацијама на подручју града Зајечара у циљу промоције здравих и спортских вредности. Кликом на линк можете погледати фото галерију.

УВЕК УЗ СВОЈЕ ГРАЂАНЕ!

Извор фотографија: www.timočka.rs

Слични Постови

ОДРЖАНА СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА МУП-А Међу званицама и Председавајући председништва НСП

ОДРЖАНА СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА МУП-А Међу званицама и Председавајући председништва…

Данас је у Сопоту одржана Свечана академија Министарства унутрашњих послова поводом 220 година битке код Дрлупе из Првог српског устанка, откада…
НСП КЦ Зајечар – Радни обилазак полицијске станице у Књажевцу

НСП КЦ Зајечар – Радни обилазак полицијске станице у…

Делегација Независног синдиката полиције Координационог центра Зајечар, извршила је радни обилазак својих радно ангажованих колегиница и колега у Полицијској станици Књажевац.…
Сретење – Дан државности Републике Србије

Сретење – Дан државности Републике Србије

Сретење — Дан државности Србије је државни празник Србије који се прославља 15. и 16. фебруара, а установљен у спомен на дан када је…