Брзом реакцијом полиције расветљено тешко убиство у Сјеници

Дана 09.02.2024 године Д.С. из Тутина пријавио је да се његов брат Н.Д.(1996)  из села Ђерекаре Општина Тутин  удаљио возилом   од  породичне куће  дана  08.02.2024. године око 01.00 часова   у правцу Сјенице, и да му се од тада губи сваки траг.Поступајући по наведеној пријави полицијски службеници ПС Сјеница и ПС Тутин су дана 10.02.2024. године   дошли  до сазнања да је нестало лице у месту Крајукиће Бунари Општина Сјеница претучено од стране нн лица и да је након тога исти од стране нн лица  убачен у ПВ возило са којим је Н.Д.дошао а затим превежено на непознатој локацији.На лицу места су пронађени трагови крви где је даљим радом на основу изузетих видео снимака са камера које су постављене на оближње  објекате, утврђено да се возило упутило у правцу мсета  Дуга Пољана Општина Сјеница.

Припадници ПУ Нови Пазар на челу са начелником ПУ Нови Пазар Нермином Љјићем, заједно са мештанима оближњих села одмах су кренули у претрагу терена Пештерских села у циљу проналаска  несталог лица и возила  као и проналаска извршиоца кривичних дела.

Након целодневне  и детаљне претраге терена  ,у напуштеном и полуобрушеном  сеоском бунару у селу Међугор Општина Сјеница   пронађено је беживотно тело несталог Н.Д. са убодним ранама по целом телу ,нанете оштрим предметом.Даљим радом на терену полицијски службеници ПУ Нови Пазар ,на основу прикупљених сазнања на терену, утврдили су да је извршилац кривичног дела Тешког убиства  С.Ш.(1997)  који је након извршеног убиства  прешао границу и да се тренутно највероватније налази у Р.Немачкој.Даљим радом на терену утврђено је ко су били помагачи извршиоцу за време извршења  и после извршења  Тешког убиства где је од стране надлежног тужилаштва наложено да према лицима одреди  мера задржавања до 48 часова и де се   против истих поднесу  одговарајуће кривичне пријаве.

Визуелна  претрага  терена је започета у 10.00 часова , и у истој је учествовало  око  30 полицијских службеника ПУ Нови Пазар  као и око  50 мештана села.Треба напоменути да је беживотно тело  Н.Д.  које је било бачено у напуштеном бунару пронађено од стране Начелника ПС Сјеница Милоша Заграђанина и командир ПИ Сјеница Неџада Балтића(члана председништва Независног синдиката полиције) и полицијског службеника ПС Сјеница Пејчиновиж Милана.

Имајући у виду да је наведено убиство  узнемирило јавност   ,захваљујући упорном и марљивом раду  припадника Новопазарске полиције  и  Вишег јавног тужилаштва  расветљено је Тешко убиство за непуних 48 часова, где можемо слободно рећи да   расветљавањем овог и сличних  случајева  Министарство унутрашњих послова   враћа поверење грађана Републике Србије .

Независни синдикат полиције честита  свим припадницима ПУ Нови Пазар  који су учествовали на расветљавању овог свирепог  убиства ,и  надамо се  да ће полицијски службеници који су дали највећи допринос на расветљавању овог случаја  бити адекватно награђени.

НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ.

Слични Постови

КЦ Шабац – У сусрет јубиларним 10. спортским играма!

КЦ Шабац – У сусрет јубиларним 10. спортским играма!

Данас је у Љубовији одржан састанак руководства КЦ Шабац са председницима синдикалних група овог координационог центра. Главна тема су биле предстојеће…
ОДРЖАНА СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА МУП-А Међу званицама и Председавајући председништва НСП

ОДРЖАНА СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА МУП-А Међу званицама и Председавајући председништва…

Данас је у Сопоту одржана Свечана академија Министарства унутрашњих послова поводом 220 година битке код Дрлупе из Првог српског устанка, откада…
НСП КЦ Зајечар – Радни обилазак полицијске станице у Књажевцу

НСП КЦ Зајечар – Радни обилазак полицијске станице у…

Делегација Независног синдиката полиције Координационог центра Зајечар, извршила је радни обилазак својих радно ангажованих колегиница и колега у Полицијској станици Књажевац.…