Брзом реакцијом полиције расветљено тешко убиство у Сјеници

Дана 09.02.2024 године Д.С. из Тутина пријавио је да се његов брат Н.Д.(1996)  из села Ђерекаре Општина Тутин  удаљио возилом   од  породичне куће  дана  08.02.2024. године око 01.00 часова   у правцу Сјенице, и да му се од тада губи сваки траг.Поступајући по наведеној пријави полицијски службеници ПС Сјеница и ПС Тутин су дана 10.02.2024. године   дошли  до сазнања да је нестало лице у месту Крајукиће Бунари Општина Сјеница претучено од стране нн лица и да је након тога исти од стране нн лица  убачен у ПВ возило са којим је Н.Д.дошао а затим превежено на непознатој локацији.На лицу места су пронађени трагови крви где је даљим радом на основу изузетих видео снимака са камера које су постављене на оближње  објекате, утврђено да се возило упутило у правцу мсета  Дуга Пољана Општина Сјеница.

Припадници ПУ Нови Пазар на челу са начелником ПУ Нови Пазар Нермином Љјићем, заједно са мештанима оближњих села одмах су кренули у претрагу терена Пештерских села у циљу проналаска  несталог лица и возила  као и проналаска извршиоца кривичних дела.

Након целодневне  и детаљне претраге терена  ,у напуштеном и полуобрушеном  сеоском бунару у селу Међугор Општина Сјеница   пронађено је беживотно тело несталог Н.Д. са убодним ранама по целом телу ,нанете оштрим предметом.Даљим радом на терену полицијски службеници ПУ Нови Пазар ,на основу прикупљених сазнања на терену, утврдили су да је извршилац кривичног дела Тешког убиства  С.Ш.(1997)  који је након извршеног убиства  прешао границу и да се тренутно највероватније налази у Р.Немачкој.Даљим радом на терену утврђено је ко су били помагачи извршиоцу за време извршења  и после извршења  Тешког убиства где је од стране надлежног тужилаштва наложено да према лицима одреди  мера задржавања до 48 часова и де се   против истих поднесу  одговарајуће кривичне пријаве.

Визуелна  претрага  терена је започета у 10.00 часова , и у истој је учествовало  око  30 полицијских службеника ПУ Нови Пазар  као и око  50 мештана села.Треба напоменути да је беживотно тело  Н.Д.  које је било бачено у напуштеном бунару пронађено од стране Начелника ПС Сјеница Милоша Заграђанина и командир ПИ Сјеница Неџада Балтића(члана председништва Независног синдиката полиције) и полицијског службеника ПС Сјеница Пејчиновиж Милана.

Имајући у виду да је наведено убиство  узнемирило јавност   ,захваљујући упорном и марљивом раду  припадника Новопазарске полиције  и  Вишег јавног тужилаштва  расветљено је Тешко убиство за непуних 48 часова, где можемо слободно рећи да   расветљавањем овог и сличних  случајева  Министарство унутрашњих послова   враћа поверење грађана Републике Србије .

Независни синдикат полиције честита  свим припадницима ПУ Нови Пазар  који су учествовали на расветљавању овог свирепог  убиства ,и  надамо се  да ће полицијски службеници који су дали највећи допринос на расветљавању овог случаја  бити адекватно награђени.

НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ.

Слични Постови

Првих месец дана мандата, без контакта и сарадње са синдикатима

Првих месец дана мандата, без контакта и сарадње са…

Независни синдикат полиције је почетком маја, упутио допис министру полиције у коме се тражи састанак пре свега на тему поштовања актуелног…
КЦ Сремска Митровица – Злата вредна донација

КЦ Сремска Митровица – Злата вредна донација

Данас је Независни синдикат полиције ПИ Сремска Митровица донирао једну климу Полицијској испостави Сремска Митровица а која је била преко потребна…
Ускраћивањем основних права озбиљно уздрмано функционисање синдиката

Ускраћивањем основних права озбиљно уздрмано функционисање синдиката

У уторак 21. маја, Независни синдикат полиције је упутио допис Заменику начелника Сектора за логистику Драгани Трајковић у коме је тражен…